≡ Menu

Pasi de Inscriere pentru Viza Turistica SUA

Cu ambasada Americii de la Bucuresti am avut tangente multe… Mama viza pe 10 ani. Tata viza pe 10 ani. Fratele mai mic viza pe un an. Eu… doua vize de work & travel si o Loterie a vizelor castigata (green card).

Procesul de aplicare pentru viza de turist s-a schimbat putin fata de acum cativa ani. De curand am aplicat pentru viza de turist pentru tata si m-am intrebat pe parcursul procesului cum s-ar descurca cineva care nu vorbeste engleza si care nu este priceput in utilizarea calculatorului. Articolul acesta este raspunsul la intrebarea aceasta… Sper sa va fie de folos si sa va usureze procesul. Daca aveti intrebari, scrieti-le la sfarsitul articolului si voi incerca sa raspund in timp util si in masura informatiilor pe care le am.

Iti voi spune pas cu pas ce trebuie sa faci… asumand ca ai deja un pasaport cu o data de valabilitate mai mare de sase luni de cand iti doresti sa vii in Statele Unite.

Primul pasPoza

Mergi la un magazin foto specializat cu un memory stick pentru a putea lua poza in format digital. Daca asta nu e o optiune, cere fotografului sa iti trimita poza pe email la rezolutia corespunzatoare (minim 600 pixels – maxim 1200 pixels).

Mentioneaza ca poza este pentru viza SUA, pentru ca sunt anumite dimensiuni de care trebuie tinut cont. Nu iti va trebui si copii printate, asa ca in functie de locul in care faci poza te va costa intre 10 si 20 de Lei.

Atentie fete/femei! Machiajul trebuie sa fie foarte discret iar parul trebuie prins la spate pentru a se vedea urechile. Capul trebuie sa fie descoperit. Mai multe detalii despre cerintele pentru poza poti gasi aici.

La acest link in josul paginii poti vedea doua exemple bune de poze, iar in partea dreapta unde scrie Start Photo Tool poti uploada poza pentru a vedea daca corespunde standardelor. Aceasta varianta este buna daca vrei sa faci poza acasa si vrei sa te asiguri ca o dimensionezi corect.

Pasul doi ­— Completarea Formularul DS 160 si Printarea Confirmarii

Formularul DS 160 este obligatoriu si fara el nu vei putea merge la viza. In timpul completarii va trebui sa mentionezi despre planurile de calatorie, solicitarile de viza din trecut si calatoriile pe care le-ai mai facut deja in Statele Unite.

Inainte sa incepi sa completezi formularul, fii sigur(a) ca ai pasaportul langa tine si poza salvata deja in calculator. Asigura-te ca ai 30-45 de minute la dispozitie, pentru ca sunt multe informatii de completat. Prima pagina a formularului arata asa:

Screen Shot 2014-09-02 at 3.13.17 PM

Unde scrie SELECT ONE, alege Romania, Bucharest si apasa pe Start an Application. Daca nu reusesti sa completezi formularul intr-o singura sesiune, va trebui sa vii din nou pe acest link si sa apesi Retrieve An Application.

**********************************************************************

Atentie la cele mai frecvente erori din formularul DS-160:

• Formularul completeaza OBLIGATORIU in Limba Engleza

• Ordinea corecta a numelor este cea din paşaport: Nume de familie apoi Prenume

• Surname= Nume de familie (aşa cum apare în paşaport) exemplu: POPESCU

Given Names= Prenume (aşa cum apare în paşaport) exemplu: ANA MARIA

• Have you ever used other names? = Ati purtat alte nume de familie înainte de casatorie sau în timpul altor casatorii?

exemplu: IONESCU – nume de domnisoars
ANA MARIA – prenume

exemplu: POPA – nume dintr-o alta casatorie
ANA MARIA -prenume

• Incarcati o fotografie in format electronic mai recenta de 6 luni

• Selectati corect categoria vizei exemplu: B1/B2=Afaceri/Turism

**********************************************************************

Screen Shot 2014-09-02 at 3.21.54 PMNoteaza undeva ID-ul formularului (exemplu Your Application ID is: AA004DTW0G) si raspunde la intrebarea de securitate pe care o alegi. Vei putea reaccesa formularul pentru o perioada de treizeci de zile cu numarul de pasaport, raspunsul la intrebarea de securitate si primele cinci litere din numele de familie. Apasa Continue si incepe sa completezi datele cerute.

Pentru traducerea in romana a fiecarui camp, pune cursorul pe textul in engleza. Inca odata Surname este Numele de Familie si Given Name este Prenumele.

Apasa mereu Save Application pentru a salva datele completate. In cazul in care nu folosesti site-ul pentru cateva minute, vei fi delogat si vei pierde informatia completata. Daca acest lucru se intampla, mergi aici si apasa Retrieve Application. 

Fotografia digitala incarcata in formularul DS-160 trebuie sa fie in format JPEG (terminatie.jpg ) cu rezoluţia minima este de 600 pixeli, rezolutia maxima este de 1200 pixels si marimea nu mai mare de 240KB. Categoria vizei de turist este B1/B2 Business/Tourism.

Verifica ca toate informatiile scrise in formular sa fie corecte inainte de a pune poza si de a semna electronic. Aici sunt o serie de intrebari si raspunsuri in engleza daca ai nevoie de informatii suplimentare. Poti lasa si comentariu la acest articol cu intrebarile pe care le ai si voi incerca sa-ti raspund in timp util si in masura informatiilor pe care le am.

Tipareste pagina de confirmare care are ea pe ea cateva informatii despre tine si codul de bare cu numarul de confirmare. Vei avea nevoie de acest numar de confirmare cand vei face programarea interviului, iar documentul il vei pune la dosarul cu care vei merge la ambasada. Cu aceasta pagina de confirmare vei merge la banca sa-ti platesti taxa.

Pasul treiPlata Taxei pentru Viza (160$, aproximativ 600 Lei)

Taxa se plateşte la Banca BRD, nu la Banca Transilvania unde sa platea inainte. Trebuie sa mergi la banca cu confirmarea pe care ai obtinut-o dupa completarea Formularului DS 160 de la pasul 2 si ordinul de plata pe care il poti printa aici. Atentie pentru ca trebuie sa ai ultima versiune de Adobe pentru a downloada documentul.

Daca atunci cand incerci sa dai download iti apare un document cu text subliniat in galben, urmeaza instructiunile pas cu pas; acestea au de-a face cu setarile programului Adobe Reader in calculatorul tau. Informatii suplimentare se gasesc la acest link.

Intre plata taxei si programarea la interviu asteapta 5 ore pentru a se procesa tranzactia.

Pasul patru — Programarea la Interviu

Poti suna la +40 31 7800 260 din Romania sau 703-988-7105 din SUA pentru a face programarea pentru interviu. Vei avea nevoie de numarul chitantei de la BRD pe care il gasesti unde scrie Referinte (8 cifre), chiar sub Titular: US Viza Tax, de numarul de pasaport si de numarul aplicatiei cand ai inceput sa completezi Formularul DS 160 pe care ti-ai notat-o in pasul 2.

Mai poti face programarea la interviu, creand un cont pe www.ustraveldocs.com/ro. Apasa aici pentru a crea un cont de new user. Vei avea optiunea sa-ti alegi data si ora la care sa te prezinti la interviu. Alege o data care sa iti permita sa ajungi la ambasada la interviu pentru ca reprogramarile sunt complicate.

Pasul cinci – Preagatirea Dosarului Pentru Ambasada

La ambasada trebuie sa te prezinti cu pasaportul, chitanta de la BRD precum ca ai platit taxa si pagina de confirmare dupa ce ai completat formularul DS 160. Pe langa toate acestea mai poti lua orice alt document care te-ar ajuta sa demonstrezi ca vrei sa vii in America doar ca turist si ca intentia ta nu este sa ramai aici ca si imigrant ilegal.

Pentru a demonstra ca intentiile tale sunt doar de a vizita America, poti prezenta:

• O adeverinta de la scoala, impreuna cu o foaie matricola cu notele (daca esti student); ca student mai poti aplica si pentru programul work & travel care iti permite sa lucrezi si sa locuiesti in America pe perioada verii.

• Contractul de la locul de muncă + adeverința de venit

• Extras de cont de la banca care arata cati bani ai pentru a calatori in America

• Invitaţie de la o persoana din America, numit Affidativ of Support; nu este necesar dar ajuta daca cheltuielile sunt suportate de un prieten sau o ruda de familie care locuieste aici

• Boarding pass-urile de la întoarcerea din Statele Unite, pentru cei care au avut viza work & travel.

• Acte de proprietati (terenuri, case)

• Certificat de casatorie

Pentru mai multe informatii despre tipuri de vize, taxe, vize obtinute in regim special, gasiti aici toate informatiile necesare.

 

Scrie-mi daca ai intrebari sau nelamuriri in ceea ce priveste acesti pasi…

Ce sau pe cine ai vrea sa vizitezi in America?

Tu crezi ca America ar trebui sa scoate vizele pentru Romania?

 

Da share acestui articol pe retelele de socializare!

Nici nu stii cum cu un click vei putea salva cuiva timp si batai de cap si-l vei indruma sa-si indeplineasca un vis!

 

Pentru vize luate,

Diana9011_viza1

 

Comentarii de pe Facebook

comentarii

{ 141 comments… add one }
 • Ardelean Cornel October 7, 2014, 2:58 pm

  Buna Diana !! Sunt deja in America !!! Mai pot apela la loteria vizelor !

  • Diana October 7, 2014, 9:37 pm

   Da, insa totul depinde de statut. Daca nu ai iesit din viza pe care o ai, poti aplica si daca castigi poti merge mai departe. Daca ai iesit din statut mi-e teama ca nu se mai poate face nimic.

 • Silvia October 23, 2014, 12:31 pm

  Buna! Imi puteți spune va rog dacă se poate aplica la viza de turist B1/B2 si in același timp la loteria vizelor? Te pot verifica si te pot respinge pe motivul ca aplici in același timp la ambele vize? Va Multumesc

  • Diana October 23, 2014, 1:17 pm

   Silvia, nu exista nici o regula scrisa in care se spune ca nu poti. Te sfatuiesc sa aplici la Loterie pentru ca mai sunt doar 8 zile inscrieri si dupa sa aplici si la viza de turist. Cand te gandesti sa aplici la B1?

 • Denise November 4, 2014, 10:31 pm

  Buna, tocmai am completat formularul pentru obtinerea vizei si nu stiu daca am scris corect la scopul calatoriei am pus tourism/medical treatment B2, ttebuia sa pun afaceri B1? Multumesc

  • Diana November 5, 2014, 4:38 am

   Cred ca trebuia sa pui B1 pentru turism/afaceri.

 • Adela November 11, 2014, 1:18 pm

  Salut,am si eu o intrebare:)
  Banii din contul propriu trebuie schimbati in dolari neaparat sau e ok si in alta moneda valutara?
  Multumesc

  • Diana November 11, 2014, 4:58 pm

   Poti avea banii si in Lei. Nu conteaza moneda ci suma si bineinteles multe alte documente doveditoare. Mult succes!

   • Adela November 11, 2014, 10:00 pm

    Multumesc,sper sa fie:)

 • monica February 24, 2015, 11:52 am

  Ai idee de ce la câmpul “work/education/training” mie nu mi-a apărut decât “work”? Am completat la work, și apoi m-a trecut direct la urmatorul pas…

  • Diana February 24, 2015, 3:18 pm

   Monica, nu se fac inscrieri la Loterie acum, deci orice completezi nu are cum sa conteze. Pe ce site te inscrii? Exista doar unul valid care apartine guvernului American.

 • ivona May 10, 2015, 8:41 am

  Servus! Care este suma minima necesara ptr a avea in cont?

  • Diana May 11, 2015, 4:14 am

   Nu exista o suma fixa ceruta. As recomanda in jur de $2000 de persoana…

 • cristina June 8, 2015, 8:05 pm

  Buna Diana ! As dori sa obtin viza de turist pentru usa, insa nu stiu cum sa procedez ..limba engleza o stiu la un nivel mediu, ma gandesc ca nu ar fi o problema la interviu, iar in america vreau sa merg la un prieten din uk care locuieste in usa cateva luni pe an si detine o casa acolo .Am inteles ca trebuie sa prezint unele documente care sa ateste faptul ca vreau sa revin in tara, daca am o masina pe numele meu si o firma (care momentan nu are activitate, este recent facuta de 1 luna si sunt asociat unic) crezi ca m-ar putea ajuta?suna necesara in cont este in jur de 2000$? da-mi te rog un sfat !

  • Diana June 8, 2015, 8:24 pm

   Buna, la interviu poti vorbi limba romana si daca te intreaba daca vorbesti engleza raspunzi in engleza “Yes I do but I am a bit nervous right now and it’s easier for me to speak in my native language”. $2000 in cont e foarte line insa ei for sa vada am must decat tat. Vor sa vada ca ai un job si ceva solid acasa. Daca a mai calatorit si prin alte tari si ai revenit acasa acesta este un semn foarte bun pentru ei. Te vor intreba de ce iti doresti sa vii in America si care este relatia dintre tine si acest prieten la care mergi. Firma infiintata acum o luna nu iti va fi de folos prea mult decat daca vii la vreo conferinta sa inveti ceva care te-ar ajuta sa-ti dezvolti afacerea… Scrie-mi daca mai ai intrebari!

 • mariana rosu July 2, 2015, 10:24 pm

  Buna seara Diana,
  Am si eu o intrebare: cum se poate semna electronic formularul? Se scaneaza in prealabil semnatura sau trebuie ai semnatura electronica (sa achizitionezi asa ceva)? Multumesc anticipat pentru raspuns.

  • Diana July 6, 2015, 4:19 pm

   Semmnatura electronica consta doar in scrierea numelui pe formularul pe care il completezi online (intr-un spatiu special care este posibil sa aiba si un cod de verificare) si apasatul unui buton in care confirmi ca tu esti cea care semneaza. Nu trebuie scanat sau achizitionat nimic… Este foarte, foarte simplu!

 • Dragan Claudiu July 8, 2015, 12:30 pm

  Eu nu am proprietati dar am contract de comodat plus 25stupi am si o masina darnu e trecuta pe nnumele meu 🙁 nu lucrez nicăieri si chestia e ca nici firma nu am deschisa crezi ca se poate obține viza? Aa si am in arenda 60 ari de pământ! !!

  • Diana July 8, 2015, 4:08 pm

   Cred ca in cazul tau depinde mult de motivul principal pentru care vrei sa vii in America… Daca e foarte intemeiat atunci nici nu se mai uita la proprietati. Cel mai important este sa ai servici…

 • Cristina July 8, 2015, 7:09 pm

  Buna, stii cumva cat se poate astepta de la platirea taxei de viza si programarea la interviu? Nu as vrea sa ma programez acum pentru ca datele disponibile nu imi sunt convenabile, si ma gandesc ca exista posibilitatea sa mai renunte cineva, eliberandu-se astfel un loc pentru o data mai recenta, nu? Multumesc anticipat!

  • Diana July 8, 2015, 8:08 pm

   Cred ca ai cateva zile sau o saptamana sa te programezi de cand platesti taxa. Cel mai bine este sa astepti pana cand te poti programa ca sa fii sigura ca nu-ti expira taxa platita. De obicei nu se elibereaza datile de interviu pentru ca lumea isi respecta data si ora interviului. Mult succes!

 • Bianca July 13, 2015, 4:28 pm

  Buna, este adevarat ca in formularul DS 160 date privind experienta de lucru anterioara, studiile se solicita doar barbatilor? Multumesc!

  • Diana July 14, 2015, 1:10 am

   Cum sa fie adevarat? Asta se cere la toata lumea, indiferent ca e barbat sau femeie…

   • Dan October 30, 2015, 12:53 pm

    Buna ziua,

    Tin sa va contrazic. Am simulat 3 formulare DS-160, doua pe femeie, unul pe barbat si pot afirma faptul ca la femei, daca ai job curent, doar acea etapa este ceruta la completare, fara studii si fara trecut in munca. Este dubios, dar este verificata treaba.

 • Dana Vlad July 14, 2015, 3:31 am

  Bună! Ști cumva pentru copilul meu de 8 ani trebuie completat același formular și urmat aceeași pași? Sau Cum trebuie procedat?

 • larisa b August 7, 2015, 9:08 am

  Buna! Am completat deja un formular online pe 15 July 2015. Din pacate datele diaponibile pentru interviu depaseau perioada mea de concediu si intre timp a trebuit sa ma intorc la munca in UK. In septembrie am concediu din nou. Intrebarile mele sunt: DS 160 are o perioda de valabilitate??? (din cate am auzit eu ar fi 30 de zile valabil) Pot sa imi fac plata si sa imi programez interviul folosind acelasi formular de confirmare??? Multumesc! 🙂

  • Diana August 7, 2015, 11:07 am

   Cel mai probabil va trebui sa-l recompletezi. Poza poate fi aceeasi pentru ca regula este sa nu fie mai veche de 6 luni. Acorda cel putin 2 saptamani pentru tot procesul pentru ca niciodata nu se stie cat timp le ia sa te programeze. Mult succes!

 • Olesea August 8, 2015, 6:05 pm

  Buna, sunt detinoatoarea a doua cetatenii ( cea din R.Moldova si Romania). As vrea sa aplic si eu la viza turistica in baza cetateniei romane insa lucrez in R. Moldova si tot aici detin si o proprietate? Va fi un impediment acest lucru la obtinerea vizei?\
  Multumesc anticipat

  • Diana August 8, 2015, 9:38 pm

   Olesea, nu am nici cea mai mica idee, insa de ce nu aplici cu cetatenia de R Moldova daca toata viata ta este acolo, inclusiv proprietatea?

 • Bianca August 11, 2015, 6:01 am

  Buna eu sunt studenta in bucuresti( am 20 de ani) iar iubitul meu lucreaza la o firma de cativa ani. Ieri a fost anuntat ca a primit o excursie timp de o saptamana in sua si ca in octombrie ar trebui sa plecam. Crezi ca va fi vreo problema in privinta primir
  ii vizei de catre mine ?

  • Diana August 12, 2015, 12:07 am

   Depinde de motivul pe care il spui… Trebuiesc dovezi de la facultate precum ca esti studenta. Doar ca vrei sa mergi cu iubitul tau sa vezi America nu cred ca e un motiv suficient de puternic.

 • mariana August 21, 2015, 6:30 am

  Buna ziua, fiul meu este elev are 17 ani si a primit o bursa de studii pentru balet pe o perioada de 2 ani de zile in SUA, cu conditia ca in vara sa sa intoarca in Romania pentru a-si incheia situatia scolara. Acolo ii vor fi asigurate toate cheltuielile. Problema este ca academia de dans nu este acreditata pentru ai da formularul DS 2019 pentru schimb cultural. Au apelat la organizatia ICES, dar nu mai avem timp pentru a da testul de limba engleza. Ce tip de viza am putea accesa pentru a putea pleca cat mai curand, pentru ca anul scolar incepe la data de 01.09.2015. Viza de turist pentru ce perioada este valabila? Multumesc.

  • Diana August 24, 2015, 3:21 am

   Buna Mariana, viza de turist se da pe un an, cinci sau zece, depinde cum considera cei de la ambasada. Problema este ca fiul tau nu va putea fi elev pe viza de turist pentru ca ii trebuie numaidecat viza de studii. Cel mai bun caz ar fi sa vorbiti cu cei de la facultate si sa-i rugati sa inceapa din primavara (in semestrul 2). Sistemul este putin diferit aici in ceea ce priveste structura asa ca s-ar putea sa se potriveasca… O alta varianta ar fi sa ia viza de turist si imediat dupa ce ajunge aici scoala sa-i aplice pentru viza de studii insa trebuie vorbit dinainte ca sa nu bateti drumul degeaba… Mult succes si sper sa se potriveasca toate astfel incat sa poata veni aici la studii. In ce oras si stat e scoala?

   • mariana August 24, 2015, 3:50 am

    Academia de dans este in Michigan- Oscoda

 • mariana August 24, 2015, 2:38 pm

  Buna ziua, de la ambasa mi-au raspuns la un email ca este tarziu pentru viza J1, dar poate aplica pentru viza de turit-potential student. In afara de pasaport, taxa, formularul DS 160 si invitatie ca elev ar trebui sa mai prezinte si alte documente.
  Multumesc.

  • Diana August 27, 2015, 3:14 am

   O adeverinta de la scoala precum ca este elev si posibil si notele si ceva dovezi de la parinti precum ca au cum sa-l sustina financiar pe langa bursa obtinuta de la scoala de balet. In rest cam atat…

 • mariana August 27, 2015, 9:09 am

  Multumesc frumos.

 • roxana September 12, 2015, 9:07 pm

  buna..am viza B2,dar as vrea sa merg in USA pt un curs de specializare care dureaza o sapt..am nevoie de alta viza sau pot merge doar cu B2?

  • Diana September 13, 2015, 11:48 pm

   Poti veni cu B2 dar ca sa fii sigura poti da un telefon la ambasada sa intrebi…

 • mariana September 23, 2015, 10:34 am

  Andrei a obtinut viza turist, posibil student. Multumesc pentru sfaturi.

  • Diana October 14, 2015, 3:54 am

   Ma bucur nespus de mult! Sper sa aiba o experienta foarte buna la scoala in America si sa se intoarca acasa cu mari sperante pentru viitor 🙂

  • mariana November 11, 2015, 3:59 pm

   buna seara, spuneti-mi va rog ce sanse am sa-i inchei fiului meu deja plecat in SUA o asigurare medicala internationala. Multumesc.

   • Mariana January 13, 2016, 11:30 am

    Din pacate aceasta bursa a fost o inselatorie, nu ne asteptam la asa ceva

 • liviu October 9, 2015, 11:06 pm

  Buna seara.
  Am si eu o intrebare legat de viza B1/B2.
  Daca am obtinut viza pe 10 ani si vreau sa imi iau bilet de zbor, cum pot afla ce perioada pot sta USA.
  Sau doar dupa ce ajung acolo in USA aflu pe cat imi permit sederea?
  Va multumesc!

  • Diana October 14, 2015, 3:47 am

   Liviu, daca ai obtinut viza pe 10 ani esti aprobat sa stai in Sttele Unite o perioada de 6 luni intr-un an. Dupa cele 6 luni trebuie sa pleci din tara 6 luni. Poti face asta timp de 10 ani cat iti este viza valabila…

 • Cristina October 13, 2015, 11:05 am

  Buna!
  Sunt plecata din tara, sunt in Italia. Credeți ca este posibil sa ma programez de aici pt interviu? Pot sa platesc taxele online? Astfel m-as scuti de perioada de așteptare pana la programare. As vrea sa ajung la București inainte cu o zi de interviu. Va mulțumec anticipat!

  • Diana October 14, 2015, 3:46 am

   Cristina, da te poti programa la interviu din Italia si taxa o poate plati cineva in Romania in numele tau. Sa fii sigura ca acorzi suficient timp ca sa-ti aduni toate actele pe care vrei sa le prezinti la interviu (adeverinte, contracte, etc). Programarea se poate face online sau prin telefon. Mult succes!

 • Daniel October 17, 2015, 12:46 pm

  Am 18 ani impliniti si sunt elev, as vrea sa petrec vacanta de craciun in state la rude, ce acte doveditoare ca am sa ma intorc inapoi as putea sa imi pun la dosar? Multumesc.

  • Diana October 31, 2015, 1:25 pm

   O chemare de la rude ar fi buna, adeverinte de la scoala, note si un motiv bine explicat pentru care vrei sa vizitezi (sa inveti limba, sa vezi vreun obiectiv turistic, sa faci o activitate anume). Mult succes!

 • Daniel November 3, 2015, 7:58 pm

  Buna eu locuiesc in italia de 7 ani as vrea sa fac o vacanta in America de 2-3saptamani, doar ca nu am nimik pe numele meu nici aici, nici in Romania.

 • Ana December 21, 2015, 6:18 pm

  Buna! As avea nevoie de ajutorul tau. Cu viza turistica pe 10 ani poti sta legal maxim 6 luni dupa care trebuie sa iesi din tara. Întrebarea mea este, cam cat trebuie sa stai acasa pana a te putea intoarce inapoi in State?
  Multumesc

 • Maria January 14, 2016, 2:18 pm

  Buna am si eu o intrebare .Vreau sa aplic pentru visa de turist ce sanse as avea tinand cont ca am fost in america cu ji visa am facut acolo un internship timp de 1 an de zile dar m/am intors la timp.Ma-am intors in tara de 6 luni si lucrez de 2 luni la firma mamei.Ce crezi as avea sanse sa obtin visa de turist(cea pe 10 ani)

  • Diana January 18, 2016, 3:15 pm

   Buna Maria, sansele sunt foarte mari pentru ca ai onorat vizele anterioare. Mult succes!

 • Mary January 18, 2016, 2:57 pm

  Buna.
  As dori sa plec in CA si sa ma stabilesc acolo cu sotul si cu cei doi copii.Din cate am citit,si am tot citit cateva zile la rand,intrarea noastra acolo va putea fi numai cu viza de turist.Cate sanse am sa obtin social security number acolo,daca as vrea sa deschid o afacere,sau ceva de genul asta?Am vreo sansa pentru SSN?
  Multumesc mult!

  • Diana January 18, 2016, 3:18 pm

   Buna Mary, daca veniti cu viza de turist sansele sa luati SSN sunt nule. Pe viza de turist nu ai voie sa lucrezi. Ca sa obtineti SSN trebuie sa fiti angajati de o companie americana care sa fie dispusa sa aplice pentru acte de munca, proces ce este destul de greu pentru ei. Mai puteti sa incepeti si o afacere dar trebuie sa fie peste o anumita suma (cred ca jumatate de milion de dolari) pentru ca statul sa va dea rezidenta americana. Trebuie sa te mai documentezi pentru ca e posibil sa mai existe si alte portite pe care eu nu le stiu. Sfatul meu este sa veniti prima data ca turisti si sa stati cateva luni, mai ales daca cunoasteti pe cineva aici, dupa care sa luati decizia daca vreti sa va mutati aici definitiv. Mult succes va doresc!

 • DAN January 20, 2016, 6:05 pm

  Buna Diana,
  as vrea sa aplicam,eu si cu prietena mea pentru vize turistice.Vrem sa ne facem o vacanta micuta(2 saptamani)insa suntem putin derutati deoarece noi nu suntem casatoriti.Crezi ca acest fapt poate fi considerat un impediment solid pentru a ne fi refuzate vizele?
  Multam anticipat!

  • Diana February 11, 2016, 1:30 am

   Da, nu ar trebui pentru ca voi oricum mergeti la viza separat (la ghisee diferite). Foarte multi oameni vin in vizita si nu sunt casatoriti. Atata timp cand demonstrati ca aveti motive solide sa va intoarceti in tara totul ar trebui sa fie bine. Mult succes!

 • ALEXANDRA February 4, 2016, 10:00 pm

  Buna,

  As dori sa reaccesez formularul, insa numele meu de familie nu are 5 litere si nu reusesc, desi inca nu l-am semnat. Cel al prietenului meu se poate, avand mai mult de 5 litere. Exista alta posibilitate? Multumesc

  • Diana February 11, 2016, 1:29 am

   Alexandra, din cate imi amintesc nu numele de fanilie trebuie sa aiba 5 litere, ci parola pe care o setezi atunci cand incepi sa lucrezi la aplicatie. Daca ai uitat-o, incepe din nou de la zero si asigura-te ca tii minte parole setata initial. Mult succes!

 • Monica February 9, 2016, 6:06 pm

  Bună, avem cheamare pentru a vizita America și vream sa plecam toti 4 adică eu sotul și cei 2 copii, credeti ca ne vor da viza,cum am putea sa procedam? Mulțumesc

  • Diana February 11, 2016, 1:27 am

   Monica am raspuns cu detalii pe email 🙂 Mult succes!

 • Nicoleta February 11, 2016, 2:31 pm

  Buna, la mine situatia un pic grea , sunt cet. Republicii Moldova , am aplicat in octombrie 2015 insa am primit refuz – aici la noi aplicasem ,la mine sora este plecata sh e ilegala akolo , de curand parintii au primit viza turistica pt 10 ani ca sa isi viziteze nepotica . Doresc sa incerc sa aplic la Bucuresti pentru ca detin si pasaport roman . Sunt angajata in Moldova oficial , am un cont bancar . Cand aplicasem la MD nu aveam nici cont – doar munca si atat , vreau sa shtiu daca ar fi posibil s i-au viza?

  • Diana February 16, 2016, 1:04 am

   Daca aplici in Romania va trebui sa dovedesti ca ai o situatie stabila acolo. Te vor intreba motivul si daca cunosti pe cineva in State. Este cel mai bine sa spui adevarul pentru ca ei oricum vad in calculator situatia surorii tal. Nu stii niciodata pana nu incerci! Mult succes!

 • Nicoleta February 16, 2016, 4:25 pm

  mersi ft mult! imi este teama ca iarasi nu o voi primi si nu am pe cineva care sa ma indrume , sau sa imi dee un sfat cum s procedez.Daca ai putea cumva sa m-a ajuti cu vreun sfat iti las e’mailu meu: nicol4k@mail.ru, mersi ft mult !

 • Lavinia March 3, 2016, 7:14 pm

  Buna! Am 17 ani si as vrea sa aplic pentru viza sua impreuna cu tatal meu pentru a merge in vacanta. Prima intrebare ar fi daca ar trebui sa aplicam pentru B1? Sau pentru B1/B2? Al doilea lucru pe care as vrea sa te intreb este daca sa zicem ca unul dintre noi nu ia viza,ar putea sa mearga pe viza celuilalt? Am citit pe net ceva legat de asta dar nu sunt sigura. Multumesc mult si post-ul tau mi-a fost de mare ajutor!

  • Diana March 4, 2016, 1:31 am

   Lavinia, Viza de turist e mixata cu cea de business de aceea se numeste B1/B2. Voi spuneti ca mergeti in vizita asa ca in cazul vostru se aplica B1 insa cand va pune viza in pasaport va scrie B1/B2. Pentru ca tu ai 17 ani nu poti merge la interviu decat cu unul din parinti. Daca mergi cu tatal atunci mama va trebui sa faca o procura la notar precum ca isi da acordul ca tata sa te scoata din tara ca sa mergeti in vacanta catre statele unite. Daca tatal tau are sanse mari sa ia viza atunci o iei si tu automat. Nu are cum sa i-o dea lui si sa nu ti-o dea tie sau invers. Mergeti impreuna la ghiseu oricum, nu va separa pentru ca tu esti minora. Mult succes! Sfatul meu este sa mergeti la interviu la inceputul lunii (oricare luna) pentru ca numarul de vize acordate e mai mare decat la sfarsitul lunii cand e posibil sa existe cateva restrictii daca au vreo norma de facut…

   • Lavinia March 9, 2016, 6:02 pm

    Multumesc mult pentru informatii! O sa tin cont cu siguranta! O singura intrebare as mai avea,daca vine si mama cu noi la ambasada mai trebuie sa faca procura? Sau daca ea nu vrea sa aplice pentru viza nu are voie sa vina la ambasada?

 • Popescu Andra March 4, 2016, 4:25 pm

  Buna Diana, sunt Popescu Andra, ti-am scris si anul trecut deoarece am aplicat pentru loteria vizelor. Iti multumesc mult pentru tot ceea ce faci si cat de puternica esti si cum ne ajuti si pe noi cititori cu informatii foarte utile si ne transmiti o energie pozitiva prin tot ceea ce faci. Tind sa te mai felicit inca o data, esti foarte puternica si extraordinara. Data trecuta eram in NY la fratele meu in vizita si mi-am dorit foarte mult sa ne intalnim dar datorita faptului ca ai fost foarte ocupata si eu am avut o calatorie foarte scurta nu ne-am putut vedea, desi mi-ar fi placut foarte mult . Tind sa iti transmit ca am venit din nou pentru ultima data in NY deoarece fratele meu va pleca cu sotia in Indonesia. Voi sta la el in vizita pana pe data de 9 martie si maș bucura din suflet sa ne putem intalni macar o data. As fi foarte fericita sa pot sta de vorba cu o persoana care inspira atata energie, maș simti foarte norocoasa si onorata. Eu stau pe strada 158 West 23 rd between 6 and 7 avenue. Poate daca timpul iti permite lasa-mi te rog un mesaj sa ne intalnim pentru a discuta macar o data fata in fata. O zi frumoasa incontinuare si ramai asa pentru ca prin puterea ta ajuti foarte multi oameni care chiar nu iti gasesc locul, nu pentru ca nu ar fi buni in ceva, ci pentru ca nu stiu unde sa se dezolte sau sa castige cativa bani in plus fata de tara natala. Multumesc!

  • Diana March 7, 2016, 2:29 am

   Buna Andra, abia acum am vazut acest mesaj. Cum e maine (Luni), 7 Martie? Scrie-mi un email diana@dianadoroftei.com si iti dau numarul de telefon…

 • luiza March 14, 2016, 6:06 pm

  Buna Diana,am nevoie de ajutor am completat formularul DS-160 am printat si confirmarea….dar nu mai stiu cum sa procedez ca nu am formularul acela cu care sa platesc la banca .Nu-mi amintesc daca am gresit ceva dar nici sa vad ce am completat nu ma lasa…..TE ROG SA-MI DAI UN SFAT..

  • Diana March 15, 2016, 1:12 am

   Luiza, printeaza confirmarea de la formular si citeste in articol pasul 3. Trebuie sa printezi ordinul de plata inainte sa mergi la banca. Succes!

   Pasul trei — Plata Taxei pentru Viza (160$, aproximativ 600 Lei)

   Taxa se plateşte la Banca BRD, nu la Banca Transilvania unde sa platea inainte. Trebuie sa mergi la banca cu confirmarea pe care ai obtinut-o dupa completarea Formularului DS 160 de la pasul 2 si ordinul de plata pe care il poti printa aici. Atentie pentru ca trebuie sa ai ultima versiune de Adobe pentru a downloada documentul.

   Daca atunci cand incerci sa dai download iti apare un document cu text subliniat in galben, urmeaza instructiunile pas cu pas; acestea au de-a face cu setarile programului Adobe Reader in calculatorul tau. Informatii suplimentare se gasesc la acest link.

 • DAN April 8, 2016, 7:20 am

  buna Diana,
  se pare ca nu ma descurc la final.
  M-am blocat la SEVIS
  nu stiu care este SEVIS ID si nci Numarul de DS si Program Number pe care, am inteles, ca le voi primi de la coorodnatorul de program.
  cine este acest coordonator?

  • Diana April 11, 2016, 2:50 am

   Nu inteleg la ce te referi… Aplici pentru viza de turist sau J1 (work and travel)?

   • Dan April 23, 2016, 5:52 pm

    Mdaa,se pare ca am bifat alta varianta de viza.Intre timp am reluat completarea formularului cu mai multa atentie, am platit si taxele, ne-am programat si la interviu pe 18.04, mai mult decat atat am obtinut si viza pe 10 ani.Mutumim pentru sfaruri Diana.

    • Diana April 24, 2016, 4:45 pm

     Felicitari! Ma bucur pentru voi…

 • Simona April 8, 2016, 9:55 am

  Buna ,deci vreau sa va povestesc experienta mea dupa ce am citit toti pasi pe acest forum si sa ii multumesc Dianei in aceeasi timp pt sfaturile utile.Eu M am programat la interviu pe 5aprilie la ora 10.00 dupa ce am completat DS 160 si am obtinut confirmarea si plata taxei la BRD. Emotiile sunt mari …foarte multa lume care mai decare suparata,fericita in baza raspunsului ce l au primit.in fata mea deja erau 4,5pers respinse dar io am sperat si eram foarte motivata .Ajung in fata consului si intrb.au fost urmatoarele:motivul plecarii la New York,durata sejurului,ce job am si daca am pe cineva in New York atat. Mi sa parut super simplu …trebuie sa fii sincer si sigur de sine ,nimeni nu te mananca !!!si am obtinut viza pe 10 ani !!!

  • Diana April 11, 2016, 2:48 am

   Felicitari! Ma bucur mult…

  • Diana April 20, 2016, 3:36 am

   Felicitari! Ma bucur mult ca articolul te-a ajutat…

 • Lya April 20, 2016, 6:04 pm

  Buna Diana, as avea o intrebare cu referire la formular.Ce se poate face in cazul in care am gresit formularul DS-160 ? adica am scris impreuna Surname si Given names ..si unde trebuia sa scriu Given names am scris FNU..eu credeam ca se refera la doilea prenume daca nu il am ,sa pun FNU..,si pe urma mi-am dat seama ca am greit,dar era deja trimis. Ce as putea sa fac acum ?

  • Diana April 24, 2016, 4:44 pm

   Te-ai programat la viza? Daca nu, incepe un nou formular cu datele corecte…

   • Alina May 3, 2016, 5:01 pm

    Salutare Diana!!! Am si eu o intrebare referitor la formular.Detin dubla catatenie si muncesc in Kuwait.Am sanse sa obtin viza ??? Multumesc anticipat.

 • Mihai May 24, 2016, 1:54 pm

  Buna! Am fost prin februrie la viza B1/B2, si am fost respins acum am aplicat pentru work and travel, credeti ca o sa am probleme la interviu?

  • Diana May 24, 2016, 11:02 pm

   Mihai, depinde de situatia de la scoala. In ce an esti? Ai toate examenele trecute si note bune? In mod normal daca ai un dosar bun nu ar trebui sa fii respins. Mult succes!

 • Nica Lucia June 6, 2016, 4:58 pm

  Am pasaport romanesc, nu e biometric, dar e valabil inca 3 ani. Am avut viza de 10 ani, expirata in 2014, este obligatoriu pasaport biometric?

  • Diana June 8, 2016, 12:20 am

   Nu e obligatoriu… Pasaportul trebuie sa aiba 6 luni de valabilitate intrarea in State asa ca te incadrezi. Succes!

 • Gabriela August 12, 2016, 2:41 pm

  Buna seara,
  Te rog frumos imi poti spune de cate ori pot reveni in USA in decursul unui an daca m-am incadrat in perioada inscrisa de cei de la emigrari? … mai exact ma pot intoarce dupa 10 – 15 zile? Multumesc anticipat pentru raspuns

  • Diana August 13, 2016, 3:39 am

   Da ai voie insa ar fi bine sa revii pe un alt aeroport pentru ca e perioada prea scurta si vei fi intrebata care sunt motivele….

 • SIMONA August 23, 2016, 11:49 am

  Buna! Locuiesc in Franta si as vrea sa calatoresc in SUA in curand. Pasaportul meu nu este biometric, este emis in 2008 valabil pana in 2018 si am viza pe 10 ani obtinuta la Paris. Am calatorit deja in 2009 fara probleme. Recent insa am vazut un articol in presa franceza cum ca incepand din 1aprilie anul acesta, pentru a intra pe teritoriul SUA pasapoartele biometrice sunt obligatorii. Stiti ceva deptre acest lucru? In cazul in care pot calatori cu actualul pasaport, avand viza, mai trebuie facuta vreo formalitate inainte de a lua avionul? Multumesc anticipat pentru raspunsuri! O zi buna

  • Diana August 28, 2016, 9:51 pm

   Buna Simona, din cate stu daca pasaportul are viza de State si este valabil minim 6 luni din ziua in care intri in tara atunci totul e bine, mai ales ca mai ai o intrare in trecut. Nu am auzit nimic despre pasaportul biometric ca fiind obligatoriu…

 • Maria August 28, 2016, 10:35 pm

  Buna! Am 19 ani, nu sunt studenta, nu am un loc de munca,sunt doar eleva la o scoala de muzica (privata,platesc orele si nu am cum sa iau acea adeverinta de elev). Vreau sa plec cu mama in concediu de Craciun la New York si nu stiu ce sa fac in privinta vizei. Credeti ca am vreo sansa? Eu am doar o proprietate pe numele meu si 4000$. Mama are loc de munca stabil, apartament pe numele ei si cont . (desi nu cred ca ma ajuta pe mine faptul ca ea are ceva stabil). 🙂

  • Diana August 29, 2016, 1:07 am

   Da, mergi cu mama ta la viza si intervievati la acelasi ghiseu. Aplicati impreuna online. Se vor uita la actele mamei tale mai mult decat la ale tale. Prezinta diploma de bac si fii pregatita sa le zici ceea ce vrei sa vezi in America. Daca te intreaba de ce nu esti la facultate le poti spune ca ai luat un an liber intre liceu si facultate pentru a invata sa canti la un instrument. Mult succes!

 • melinda September 27, 2016, 8:14 am

  Mama vrea sa mearga la fratele meu in vizita, cu procedam? fratele este cetatean american, a trimis chemare. Care sunt pasii stie cineva?

  • Diana September 28, 2016, 1:29 am

   Trebuie sa completeze formularul online cu cat mai multe detalii posibile dupa care sa se programeze la interviu. Citeste toate detaliile din articol…

 • Adrian October 10, 2016, 8:09 am

  Buna poți sa îmi spui te rog daca eu locuiesc in Londra de 6 ani ce adresa ar trebui sa pun ,cea din România sau cea din Londra? Si ce formular trebuie pentru viza te turist ? Turist Bussines ?

  • Diana October 11, 2016, 3:02 am

   Cea de Londra. B1/B2 e tipul de viza care e pentru business si turism. De formular am scris in articol.

 • Aida November 2, 2016, 7:00 pm

  Buna! As avea si eu o intrebare referitoare la o viza turistica in SUA. Eu nu lucrez dar sunt casatorita si are sotul meu venituri. Pot sa le prezint doar pe ale lui. Multumesc

  • Diana November 20, 2016, 3:27 pm

   Buna Aida, daca aveti copii impreuna atunci da. Daca nu aveti copii atunci venitul lui nu e relevant pentru tine. Mult succes!

 • Rodica November 12, 2016, 6:02 pm

  Buna Diana,
  Fiica mea are viza de studii F1 . Pentruca viza e doar pe 5 ani si nu a terminat inca studiile, prelungirea vizei necesita din nou interviu? Ar dori sa obtina prelungirea vizei cand vine in vacanta de craciun acasa. Crezi ca are sanse sa primeasca inapoi pasaportul cu viza intre jumatatea lunii decembrie si jumatatea lunii ianuarie, fiind si sarbatorile de iarna in acea perioada? Exista un termen limita de acordare a vizelor?
  Nu am informatii prea clare cu privire la transmiterea si primirea pasaportului, e obligatoriu sa se faca prin curierat? In acest mod se pierd cateva zile cu transportul!

  • Diana November 20, 2016, 3:26 pm

   Buna Rodica, nu stiu informatii precise despre timpul de luare al vizei si trimitere a pasaportului. De obicei se misca destul de repede insa avand in vedere ca e in perioada sarbatorilor totul va fi diferit. Mult succes si bucurati-va de timpul petrecut impreuna.

 • Mirela November 19, 2016, 9:40 am

  Am aplicat pentru B2 pe 16 noiembrie, doream sa imi vizitez o prietena cetatean american. Aveam invitatie in care scrie ca imi sustine absolut toate cheltuielile, am un job part time, am un apartament in proprietate, am fost respinsa. Nu mi-au cerut niciun act doveditor si nu am apucat sa arat actul. Nu mi-am intalnit inca aceasta prietena, ne stim doar virtual, e necesar sa ne vedem in Europa si apoi voi avea sanse sa iau viza? M-au intrebat de doua ori cand a fost ultima data cand mi-am vazut prietena..Dupa cat timp pot aplica din nou?

  • Diana November 20, 2016, 3:24 pm

   Trebuie sa ai divezi mai puternice… data viitoare spune ca v-ati intalnit si ca vreti sa mergeti in vacanta si in SUA. Gandeste-te la toate motivele pe care le poti expune pentru a-i convinge ca nu ai intentia sa ramai in tara lor. Mult succes!

 • Marius December 6, 2016, 6:59 am

  Buna,
  Vrem sa aplicam luna aceasta pentru viza B2(turist), avem o fetita de 5 ani si vreau sa stiu daca completez si pentru ea formularul DC-160 si platesc taxa de viza.
  In caz de obtinem viza, este termen de plecare ?

  • Diana December 7, 2016, 12:06 am

   Fetita poate fi mentionata pe formularele voastre, nu cred ca trebuie DS 160 special pentru ea. In ceea ce priveste plecarea nu aveti limita, mai ales daca vi se da viza pe 10 ani.Mult succes!

 • cornelia December 29, 2016, 4:42 am

  Buna seara Diana. Am găsit aici multe informații extrem de utile. Mulțumesc. Dar tot am o problema. Nu dețin pc cu program de ultimă generație , posed doar un tel android. Aș vrea să aplic ds 160 pt viză turism, dar nu am cu ce și n-am găsit pe cineva care să mă ajute. Ai idee cum aș putea să fac? Nu sunt familiarizată cu acest sistem (altă generație..), dar îmi doresc să ajung să văd ce înseamnă America. Mulțumesc.

  • Diana January 4, 2017, 9:50 am

   Buna Cornelia, din pacate nu se poate completa formularul pe telefon. Va trebui sa gasesti un prieten care sa aiba calculator si care sa te poata ajuta. Daca vorbeste engleza si mai bine… Cu cat mai multe informatii in acel formular cu atat mai mari sansele la viza. Mult succes!

 • Alexa January 27, 2017, 8:15 pm

  Buna seara ! Diana 🙂 nu stiu daca mai esti activa pe acest site dar totusi imi incerc norocul..:) .Parintii mei si unul dintre frati sunt in America de 2 ani si jum ..asi dori sa merg in vizita cu copilul meu la ei …cum trebuie sa procedez daca ma poti ajuta….taxa respectiva si formularul il completez si pentru el …are 9 ani ..merge la scoala…ce acte trebuie sa pregatesc …multumesc ..astept raspunsul tau daca mai esti activa 🙂

  • Diana January 30, 2017, 4:22 am

   Buna Alexandrina, pentru ca copilul este minor il poti trece in aplicatia ta insa va trebui sa aiba pasaport separat. Tu va trebui sa arati ca intentionezi sa te intorci in Romania si va trebui sa ai si o procura de la tatal copilului ca ai permisiunea lui sa il scoti din tara. In ceea ce priveste dovezile financiare, trebuie sa arati ca ai job si eventual o locuinta insa nu e obligatoriu. Motivul este foarte important de asemenea… Mult noroc si scrie-mi daca mai ai intrebari. Diana

 • Natalia February 7, 2017, 9:44 am

  Salut am si eu o intrebare.Sunt din Rep.Moldova cu cetatenie Romana sunt casatorita si avem un copil de un an. Traim in Italia de 7 ani si vreau sa fac viza sa ne stabilim in S.U.A. Ce tip de viza imi trebu? Si daca pot face plata si programarea din Italia. Ms mult

  • Diana February 11, 2017, 5:10 pm

   Da, poti aplica din Italia. Procesul e la fel. Trebuie completat formularul DS 160.

 • Natalia February 7, 2017, 10:07 am

  Select ONE pot pune Italia unde sunt rezidenta la moment si adresa tot? Ms frumos

  • Diana February 11, 2017, 5:10 pm

   Da, pune rezidenta Italia pentru ca acolo vei merge la interviu. Mult succes!

 • Giovanna February 26, 2017, 9:31 am

  Buna! Am aplicat pentru viza și acum urmează sa plătesc taxa de 160 de dolari,dar nu știu ce înseamnă aviz de plata și mai exact cu ce sa ma prezint la banca. Ma poți ajuta ?

  • Diana March 3, 2017, 2:49 am

   Trebuie sa printezi confirmarea pe care ai primit-o dupa ce ai completat formularul DS160. Cauta pe net sau la mine in articol formularul de plata pe baza caruia poti plati. Succes!

 • Baicu Marian March 8, 2017, 8:56 pm

  Buna! Fiul meu are 18 ani si este ultimul an la liceu(clasa aXII-a).Cand completeaza formularul ds160, trebuie sa treaca ultimile studii efectuate.
  Este intrebat cand a inceput studiile la liceu si cand le-a terminat.
  Nu stim ce sa trecem la studii terminate, deoarece el mai are pana in iulie cand da bacalaureatul.

  • Diana March 23, 2017, 1:55 am

   Buna Marian, sa mentioneze liceul pentru ca nu sunt atat de stricti in privinta asta. Presupun ca ati completat deja asa si ca ati obtinut confirmara. Mult succes!

 • Irimia Ginuța Denisa March 9, 2017, 4:22 pm

  Buna Diana , eu am o problema cu aplicația, am terminat-o de completat și am dat submit and sign și după mi-a spus ca a apărut o eroare și ca a fost anunțat administratorul , dar mie nu mi-a dat la final confirmarea și nu știu acum cu pot sa merg mai departe sau ce ar trebui sa fac, dar as putea sa completez o alta aplicație sau ce sa fac ?????

  • Diana March 23, 2017, 1:53 am

   Buna Denisa, mergi inapoi pe site si tasteaza numarul de confirmare sa vezi daca iti permite sa contunui de unde ai ramas. Daca nu, atunci va trebui sa inceoi din nou.

 • Gordita Sorina March 13, 2017, 10:08 am

  Buna, Diana, felicitari pentru ceea ce faci, esti deosebita si cu siguranta iti vei indeplini cele 100 de dorinte. Diana, am si eu o dorinta mare de tot si de aceea te rog, daca se poate sa ma ajuti. Baiatul meu, Rares (15 ani) are diabet tip 1(insulinodependent) de doi ani si am citit ca in America s-au descoperit mai multe lucruri care l-ar putea ajuta pe Rares ( pancreas artificial, vaccin care vindeca diabetul). De aceea imi doresc sa ajung cu Rares in State sa beneficieze si el de noile descoperiri. Probabil ar trebui sa iau legatura cu o clinica de acolo, cu cineva care ne poate indruma. Te rog sugereaza-mi ce ar trebui sa fac. Multumesc!

  • Diana March 23, 2017, 1:53 am

   Sorina, am raspuns pe email cu detalii.

 • Razvan March 20, 2017, 10:58 am

  Buna DIana!! Eu trebuie sa merg pentru reanoire vizei de 10 ani .. si am ceva emotii. Mentionez ca am mai avut si 2 vize j1 inaintea acesteia de 10 . In cei 10 ani am mers in fiecare an in SUA dar nu am depasit niciodata perioada de 6 luni .. maxim 4 am stat.. am intrat si pe b1 si pe b2. Ai ceva sfaturi care mi-ar fi de folos ? Multumesc .. vreau sa aplic in aprilie

  • Diana March 23, 2017, 1:47 am

   Buna Razvan, daca ai avut deja o viza si acum o reinoiesti nici nu va trebui sa mergi la ambasada. Incepe sa completezi aplicatia DS 160 si la un moment dat its va aparea pe echan ca iti vor elibera o noua visa si care e procedura de a face asta pin posta. Le tremiti pasaportul, dupa ce platesti taxa si complexez formularul si ei idi trimmt pasaportul inapoi cu via. Este foarte simplu!

 • Natalia March 21, 2017, 4:25 pm

  Buna! Eu am completat formularul dar am pus nr de la buletin si nu pasaport.poate fi o problema?Pentru copil si sot tre sa completez formulare aparte? Si cum pot face sa achit din Italia 160Euro?
  La orice banca?

 • Bianca March 25, 2017, 10:34 pm

  Buna Diana,
  Intentionez sa imi petrec concediul de vara in state impreuna cu logodnicul meu. Eu momentan nu lucrez, am lucrat pana acum 1 an, am facultatea terminata. Logodnicul meu detine un PFA. Cu ce documente pot dovedi ca ma intorc in Tara? Nu detin nimic pe numele meu.

  • Diana March 28, 2017, 1:23 am

   Nu am nici cea mai mica idee…

 • Ionut March 30, 2017, 12:08 am

  Buna Diana ! Am 25 de ani si vreau sa merg in vizita la varul meu in Chicago in septembrie timp de o luna . Nu am nici o proprietate pe numele meu , lucrez de 6 ani la acelasi loc de munca , am 11 mii de dolari in cont , imi trimite varul meu chemare , varul meu este cetatean american de 9 ani , lucreaza , are casa lui . Te rog frumos sa imi spui daca am sansa sa iau viza si sa ma ajuti cu niste sfaturi . Multumesc frumos

  • Diana March 30, 2017, 3:48 am

   Buna Ionut, da sansele arata bine. Lucreaza bine la motivul pentru care vrei sa vii in State. Sa fie unul bun: vrei sa ici revezi verisorul dupa nu situ cati ani si mai vrei sa ajungi pe cea mai inalta cladire din Chicago, sau vrei sa mergi sa vizitezi ceva anume ce iti doresti tu foarte mult. Nu conteaza ca nu ai nici o proprietate pentru ca nu se asteapta nimeni la 25 de ani sa ai asta. Faptul ca ai job de 6 ani si ai si bani pusi deoparte va arata foarte bine. Sa iti faca cei de la servici o scrisoare prin care sa spuna ca esti angajat pe perioada nedeterminata si ca esti om de baza. In aplicatia DS 160 sa dai cat mai multe informatii despre motiv si despre tine in general. Sa completezi fiecare rand cat mai detaliat. Mult succes!

   • Ionut March 30, 2017, 12:06 pm

    ÎȚI MULȚUMESC FRUMOS

    • Ionut May 4, 2017, 6:46 pm

     Am rezolvat în mare parte tot cu actele ce am vorbit cu tine în prima parte : extract de cont , documente de la servici , scrisoare de recomandare de la servici , invitație de la varul meu … peste 2 săptămâni vreau sa fac formularul ds 160 și urmează viza . Însă mai am o întrebare: astăzi am luat biletele de zbor ( plec în septembrie ca atunci am concediu ) la ambasadă sa iau cu mine dovada de la bilete dus-întors sau nu contează?

 • Vasile Ciuculescu April 10, 2017, 9:20 am

  Pe data de 08 03 17 am copletat formularul de viza si am platit si taxa de viza laBRD Dupa completare pe calculator l-am expediat si nu am primit niciun semnal de primire Unde am gresit ? Mentionez ca sunt pensionar si in acest caz mai e nevoie de interviu?Va multumesc pentru raspuns.

  • Diana April 13, 2017, 2:40 am

   Daca este prima data cand aplicati atunci este nevoie sa treceti prin interviu. Trebuie sa mergeti online sa va programati la interviu. Nimeni de la ambasada nu va da nici un semnal. Mult succes!

 • Anatol May 2, 2017, 4:53 pm

  Buna Diana. Am dubla cetatenie, Romana si moldoveneasca. Vreau sa folosesc pasaportul roman pentru viza SUA, in formularul ds-160 am introdus datle din pasaportul roman. Imi poti spune daca am procedat corect si daca nu voi primi vre-o eroare? Iti multumesc anticipat.

  • Diana May 24, 2017, 4:13 am

   Da, ai procedat corect. E normal sa folosesti doar una din cetatenii atunci cand aplici si tu ai crezut de cuviinta ca cea romaneasca te ajuta mai mult. Presupun ca mergi la interviu la Bucuresti da? Sa te gandesti si la motivul pentru care vrei sa vii in State da pentru ca te vor intreba la interviu. Mult succes!

 • Alexandra May 8, 2017, 6:54 pm

  Buna seara. As avea si eu niste intrebari ( poate ma puteti lamuri d-voastra).
  Ieri am completat formularul DS-160 pt mine, sot si fetita noastra (de 2 ani jumate). Deci 3 formulare. Am ajuns la etapa cu plata, pe care am vrut sa o facem online prin card dar nu a mers cardul respectiv si vrem sa il facem prin transfer bancar. Intrebare: daca nu ai platit inca dar ai completat formularul, poti sa il stergi si sa faci altul daca esti esti nesigur pe ceva ce ai scris.??? (Am 3 formulare, dar nu am trecut inca la etapa plata; am dat X la unu si mi-au trimis mail ca l-am sters, si l-am refacut. Este vreo problema?)
  De exemplu:
  1. Eu am rude in USA, care mi-a facut chemare …acolo am bifat ca este ruda cu mine. La sot si la fata trebuie sa bifez ca si ei au rude acolo? chiar daca este prin alianta cu mine. Asta ma ingrijoreaza daca am scris bine sau nu.
  2. La studii, numele se scrie exact cum se numeste in romana?
  P.S. specific ca, aplic in Belgia pt visa, avand acte aici.
  Multumesc mult! Sper ca ma puteti lamuri.

  • Diana May 24, 2017, 4:11 am

   Buna, trebuiau facute doar 2 formulare pentru ca fetita este inclusa pe ambele. Ceea ce ai completat pana acum ramane in sistem insa nu cred ca nimeni nu se uita la acele formulare completate dar neplatite asa ca poti incepe procesul de la capat. In ceea ce priveste rudele poti mentiona ca aveti rude acolo insa trebuie sa fie la fel pe aplicatia ta si pe cea a sotului (nume, adresa, etc). Nu cred ca e foarte important ca ei isi vor da seama. Ce motiv aveti sa veniti in State? Ce ai scris in aplicatie? La studii este bine daca ai pus numele in Romana. Majoritatea consulilor vorbesc romana asa ca vor intelege unde ati mers la scoala. Este ok daca aplici din Belgia pentru ca procesul cred ca e la fel pentru cetatenii romani. Sau aplici ca cetatean belgian? Mult succes!

 • Silvia May 15, 2017, 2:00 pm

  Buna ziua!
  Prietenul meu este detinator de Green Card si se afla in SUA deja de 3 ani.Am solicitat o visa Sua in aprilie 2017,la ambasada SUA de la Chisinau, Republica Moldova si am fost refuzata din motiv ca nu sunt potrivita pentru acest tip de visa,si mi s-a inminat o foaie la finalul interviului unde se explica faptul ca solicitantii de visa turistica B1/B2 sunt considerati potentiali emigranti.La interviu am fost intrebata date despre prietenul meu:ce face in SUA,de cit timp e acolo s.a.Mentionez ca am avut si scrisoare de invitatie,confirmare de la serviciu,dovezi ca suntem impreuna…nici una dintre ele nu mi s-a solicitat.La final de interviu, ofiterul consular a zis sa incercam cu visa de logodnica.Dar, din cite cunosc asta o poate solicita o persoana pentru alta persoana doar daca deja este cetatean american,nicidecum doar Green Card. Intentionam cu prietenul meu sa mai incercam la ambasada SUA de la Bucuresti.Sunt detinatoare si de pasaport românesc.Exista careva sanse sa obtinem un raspuns afirmativ tot cu acelasi tip de visa?Exista un termen anumit de la o visa refuzata pina la solicitarea alteia? Care ar fi alte modalitati in acest caz? Va multumesc anticipat.

  • Diana May 24, 2017, 4:06 am

   Buna Silvia, nu cred ca daca vei merge la Bucuresti se va schimba situatia. Ei au un sistem comun in care vad toate datele. Nu aveau cum sa te lase sa pleci cu viza de turist daca tu intentionai sa te casatoresti cu prietenul tau si sa ramai in State. Chiar daca nu ai spus asta la interviu, asta a fost in mintea lor. Cel mai bine este sa te uiti la fiance visa. El va putea sa aplice si daca are doar green card, numai ca tu nu vei avea drept de munca pana cand el va deveni cetatean. Nu stiu exact cum e cu viza de logodnica asa ca este cel mai bine sa va documentati bine pe net. Succes!

 • Raluca July 2, 2017, 4:25 pm

  Buna ziua, am si eu o intrebare. Am o viza de tip B1/B2, valabila 10 ani, cu intrari multiple. Am fost in acest an la Chicago unde am stat 10 zile, la sfarsit de mai – inceput de iunie. La intrare mi s-a pus in pasaport stampila cu sedere pana maxim in 25 noiembrie, dar cum am spus, am stat doar 10 zile din cele sase luni permise. Pot sa ma intorc pentru 2 saptamani in decembrie sau cele 6 luni pe an in care imi este permisa sederea trebuie sa fie consecutive? Multums

  • Diana July 10, 2017, 10:36 am

   Da Raluca. Ai respect toate regulile asa ca poti. Nu ai voie sa stai mai multi de 6 luni pe an pe teritoriul statelor unite iar tu nu ai depasit limita de timp. Te poti intoarce cand vrei. Sa te asiguri ca ti se pune in pasaport stampila de fiecare data cand intri si iesi.

 • Paula Iacob July 19, 2017, 7:54 pm

  Buna.
  Eu si sotul meu am dori sa mergem intr-o vacanta pe coasta de vest.Sa inchiriem o masina,sa ne facem un itinerariu si sa vizitam unele locuri.Suntem in Londra,eu am loc de munca stabil din ianuarie,sotul e liber profesionist,dar ar putea face rost de o scrisoare de la firma la care lucreaza.Nu avem nimic pe numele nostru,putem face rost de un contract de 1 an pentru casa unde stam.Putem face dovada ca avem bani sa ne platim vacanta.Voiam sa te intreb daca ar ajuta dovezile astea la obtinerea vizei de turist si daca ne impiedica in vreun fel ca vrem sa facem vacanta pe cont propriu?nu as vrea sa achizitionez biletele de avion si cazarile inainte de a lua viza.Si daca vrem sa mergem in perioada martie-mai,ar fi o problema daca am aplica acum pentru viza?
  Multumesc

  • Diana July 30, 2017, 11:35 pm

   Buna Paula, nu ar toebui sa fie nici o problema daca vreti sa mergeti acum sa luati viza. Cel mai important este ca atunci cand completati formularul DS160 sa dati cat mai multe informatii posibile. Daca sotul poate obtine o scrisoare de la companie atunci ar fi bine. Cand mentionati motivul pentru care vreti sa veniti ca turisti in State, sa fiti siguri ca este unul bun. Nu recomand sa faceti nici o rezervare sau sa cumparati bilet de avion pana cand nu luati viza. Faptul ca voi locuiti in Anglia va ajuta pentru ca deja ati emigrat intr-o tara straina. Sa aveti extras de cont cu banii pe care ii aveti in cont. Ce varsta aveti? Mult succes!

Leave a Comment