≡ Menu

Kumare – Povestea adevarata a unui profet fals

Kumare-screen-capImi place foarte mult sa ma uit la filme si la documentare, mai ales la cele din care pot invata ceva. Auzisem de acest documentar Kumare ca este altfel, insa nu m-am gandit la vremea aceea ca este chiar atat de altfel. Kumare este povestea povestea reala a unui producator de film pe nume Vikram Gandhi din New Jersey, care se afla in cautare de raspunsuri in ceea ce priveste religia, spiritualitatea si cei care se definesc ca fiind gurus. Vikram a studiat foarte mult pentru a afla raspunsuri la intrebarile pe care le avea si nu le-a gasit, pana intr-o zi in care si-a propus sa inceapa un experiment—sa devina un profet fals. Si-a crescut barba si parul, a inceput sa practice yoga zilnic si a lucrat la accentul indian pentru a avea credibilitate. Vikram (sau Kumare pe numele lui de profet) si-a inceput experimentul in Phoenix, AZ. Documentarul s-a nascut de la ideea aceasta, plus cateva camere de filmat care l-au urmarit peste tot pe unde s-a dus.

Vikram sau Kumare, in functie de cum te identifici cu el mai mult, este un tip foarte talentat. Spun talentat pentru ca el a fost producatorul, directorul si actorul principal al documentarului sau. Nu-ti spun mai multe pentru ca trebuie sa-l vezi ca sa poti sa intelegi despre ce e vorba…

Experimentul este reusit dupa parerea mea. Povestea te tine cu sufletul la gura. Rezultatele sunt cutremuratoare. Citatul spus de William Ralph Inge cu care a inceput documentarul mi-a dat de reflectat:

Faith begins as an experiment and ends as an expeience. 

Credinta incepe ca un experiment si se sfarseste ca o experienta. 

Te las pe tine sa vezi trailerul documentarului Kumare aici (2 minute) pentru a decide daca esti pregatit sa vezi o poveste cum n-ai mai vazut pana acum. Te provoaca sa gandesti altfel. Eu am reusit sa-l vad pe Amazon si stiu ca se poate viziona si pe iTunes. L-am gasit gratis aici.

Vizionare placuta,

Diana

P.S. Daca gasesti vreo alta sursa online gratis unde se poate viziona filmul te rog sa-mi scrii.

Comentarii de pe Facebook

comentarii

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment