≡ Menu

Inca un stat vizitat si taiat de pe lista celor 50 – Tennessee

TN.015Pana acum am reusit sa vizitez 23 de State din toate cele 50 ale Americii. Acum ca am vazut si Tennessee, il pot sterge si pe cel de-al 24-lea de pe lista.

Am aflat acum cateva luni ca trebuie sa ajung in Nashville, Tennessee cu jobul. Initial aveam o parere neutra pentru ca nu stiam absolut nimic despre acest stat. Nici macar nu-l puteam localiza pe harta, spre rusinea mea. Imi place mult cand jobul ma poarta spre locuri noi, culturi diferite si oameni interesanti, dar simteam ca de aceasta data nu voi avea lucruri interesante de spus. Ei bine, se pare ca m-am inselat.

Stiam ca nu voi avea timp foarte mult nici inainte, nici dupa munca. Cu cateva zile inainte sa zbor spre Tenessee am cautat pe Google Top 10 things to do in Nashville si spre surprinderea mea # 1 era Gaylord Opryland Resort and Convention Center, hotelul unde se desfasura conferinta si unde urma sa stau. Bingo! mi-am spus. Voi reusi sa vad ceva frumos fara sa trebuiasca sa ma deplasez.

Hotelul Gaylord Opryland a fost o adevarata minunatie: aproape 2900 de camere, suite prezidentiale, zeci de restaurante, numeroase sali de conferinta si plante si flori cat vezi cu ochii. Nici intr-o mie de cuvinte n-as putea explica privelistea si experienta traita acolo, asa ca voi lasa pozele sa vorbeasca.

IMG_1751 IMG_1754 IMG_1756 IMG_1760 IMG_1762 IMG_1771 IMG_1780 IMG_1794 IMG_1812 IMG_1819 IMG_1847 IMG_1874 IMG_1877

O poveste foarte frumoasa care m-a impresionat mult a fost povestea raului din hotel pe care oamenii se plimbau cu gondola. Acest rau are doar un metru adancime si gazduieste cateva zeci de specii de pesti care innoata linistiti pe o distanta de doar 400 m lungime. Ce e special despre acest rau este ca apele lui sunt ape internationale (international waters) si se numeste Raul Delta (Delta River). Nici nu se compara ca frumusete cu Delta Dunarii dar impart totusi acelasi nume. Cand acest rau a fost botezat  mii de sticle de apa au fost trimise din intreaga lume pentru a se turna in el. Se spune ca s-a primit cate o sticla de apa din peste 1700 de rauri, mari si oceane. Ma intreb daca au primit o sticla si din Delta Dunarii…

IMG_1843Din fiecare rau, lac si ocean din America s-a donat cate o sticla de apa pentru formarea Raului Delta. Din acest motiv turistilor care se plimba cu gondola li se spune ca plutesc pe ape internationale (international waters). Ce idee inteligenta de marketing!

Imi mai ramasese doar jumatate de zi intre terminarea conferintei si zborul spre casa. Am hotarat sa merg in unul din parcurile situate in centrul orasului Nashville pentru a vedea Parthenon-ul. Era # 6 pe lista celor 10 lucruri de facut in Nashville, Tennessee. Am aflat ca este singura copie identica a celui din Grecia. Nu am ajuns pana acum in Grecia asa ca eram curioasa sa vad copia inainte de original. Nu m-am asteptat sa fie atat de grandios. Parthenon-ul din Grecia a fost construit intre 447-432 I.H. pentru a onora Zeita Intelepciunii, Athena iar cel din Nashville a fost construit in anul 1897. In interiorul cladirii se afla un muzeu de arta, pe care din pacate nu am avut timp sa-l vizitez. Cuvintele mele pot exprima numai o mica parte din frumusetea acestui monument…

IMG_1879 IMG_1896

Odata cu vizita mea in Nashville am reusit sa sterg de pe dorinta # 1 Sa vizitez toate cele 50 de State ale Americii, inca un stat: TENESSEE.

 24 de State vizitate pana acum, 26 inca pe lista de vise si dorinte.

Pentru vise implinite,

Diana

Comentarii de pe Facebook

comentarii

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment