≡ Menu

Despre mine

_MG_3111M-am nascut in Barlad si mi-am luat viata in maini de la 16 ani cand inca in timpul liceului am inceput sa lucrez. M-am maturizat foarte devreme, lucru care m-a determinat sa ma arunc in viata si sa-i degust pe deplin momentele frumoase, dar si pe cele dificile. La nici 21 de ani, cand eram inca studenta in anul II la Facultatea A.I. Cuza din Iasi, am plecat din Romania cu programul work & travel, dedicat special studentilor “aventurosi”. Entuziasmul era mare, iar incertitudinea viitorului meu pe masura. Pentru a trai “visul american” timp de 3 luni pe timpul verii, lasasem in urma mea datorii de mii de dolari, insa nu conta pentru ca aveam sa traiesc experienta vietii mele si aveam sa castig suficient de multi bani ca sa-mi onorez imprumuturile lasate in tara. Sau cel putin asa am crezut.

M-am pornit la drum cu sperante grandioase si multe asteptari. Eram pregatita sa cuceresc lumea. Aveam sa-mi traiesc unul dintre marile vise pentru care muncisem luni intregi. Odata ajunsa in America, euforia nu a durat decat cateva zile, cand la mai putin de o saptamana banii de buzunar cu care plecasem din Romania se terminasera si ajunsesem la un pas de a dormi pe strazi. Cat am clipit, cautarea visului american s-a transformat intr-un cosmar. Jobul promis cu care plecasem din tara se dovedise a fi o mare farsa. Cheltuielile pe care le aveam pe necesitatile zilnice si cazare depaseau cu mult venitul oferit de angajator. Situatia n-ar fi trebuit nicidecum sa fie asta, insa eram la jumatate de glob departare iar intoarcerea spre casa nu era o optiune.

In ciuda statutului de almost homeless si cu o ambitie naiva de tanara inca minora in Statele Unite, am tot continuat sa caut acel “vis American” de care auzisem. L-am cautat pe toata perioada verii. In acele patru luni am trait cele mai intense momente din viata mea si am descoperit multe din puterile pe care le aveam si care nu stiam ca exista inlauntrul meu. Printr-un adevarat miracol am reusit sa-mi gasesc un adapost, iar teama de a ramane pe strazi la 10.000 de kilometri de casa s-a diminuat.  La scurt timp dupa, am gasit si un job care mi-a permis sa ma intretin. Incepusem chiar sa ma gasesc si pe mine in acel nou context al vietii, insa ceea ce n-am reusit sa gasesc a fost mult cautatul vis american. Nici macar nu i-am inteles nuantele, insa n-am considerat cautarea lui in zadar pentru ca acea vara mi-a schimbat viata pentru totdeauna. M-am reintors in tara la sfarsitul programului fara sa fi cucerit lumea asa cum ma asteptam la inceput de drum, dar cu vise de viitor care sa ma tina o viata.

La doar un an dupa experienta mea de vara cu work & travel am castigat Loteria Vizelor, ceea ce insemna ca Guvernul american imi oferea opotunitatea sa ma mut in Statele Unite cu rezidenta, urmand ca in aproximativ 5 ani sa devin cetatean american. Nici in momentul de fata nu inteleg cum si de ce m-au ales. Probabil sa se revanseze cumva pentru greutatile traite anterior in tara lor. In primavara anului 2009, cu un curaj timid si cu multe vise, m-am incumetat sa ma pornesc pe un nou drum, acela de a trai permanent intr-o alta tara si cultura. In inima mea, pe acel nou drum eu inca mai cautam sa inteleg si sa traiesc visul american. M-am gandit ca fie nu l-am recunoscut in prima mea experienta in America, fie trebuia cautat mai mult decat o vara, fie trebuia sa muncesc mai mult pentru el ca sa-l merit. Concluzia mea dupa multi ani de cautari este ca visul american exista dar nu cum mi l-am imaginat eu initial. El poate fi trait si obtinut atunci cand este amestecat cu propriile vise si dorinte si cand muncesti cu indarjire sa-l obtii. Aceasta este o frantura din trecutul meu…

Cat despre prezent… in prezent locuiesc in New York si lucrez pentru o companie de consultanta strategica si manageriala. Jobul ma poarta mult pe drumuri si ma ajuta sa cunosc multi oameni frumosi si interesanti cu vise marete. Lucrul acesta m-a inspirat sa ma uit mai adanc in sufletul meu la propriile-mi vise neindeplinite si m-a impulsionat sa nu le mai aman, asumand continuu ca sunt tanara si am tot timpul din lume.

Am fost o visatoare de cand ma stiu iar visatul cu ochii deschisi este una dintre activitatile mele preferate. Am o lista de 100 de vise si dorinte pe care vreau sa le indeplinesc cat traiesc. Te invit sa-ti creezi si tu lista ta de vise si dorinte pe care sa le indeplinesti. Te provoc nu numai sa le descoperi dar sa le si traiesti. Creeaza-ti lista fara vreo justificare fata de nimeni, nici macar fata de tine insuti. Orice vis este permis. Nici un vis nu este prea mare. Nu uita ca miracolele incep sa se intample atunci cand incepi sa crezi si sa muncesti cu indarjire pentru ele.

Pentru fiecare vis implinit de-al meu voi ajuta un strain sa-si indeplineasca unul dintre visele lui.

Poti vedea aici lista celor 100 de vise si dorinte pe care le am eu in viata. Scrie-mi si spune-mi care este unul dintre visele tale si ma voi dedica sa-l implinesc.

Pentru vise implinite,

Diana

Comentarii de pe Facebook

comentarii