≡ Menu

Cum a fost la Carnavalul de la Rio [Poze & Video]

Mi-am dorit sa ajung la Carnavalul de la Rio inca de cand eram mica si vedeam la televizor femeile acelea cu costume sofisticate si corpuri de invidiat. Cand mi-am pus dorinta #21 pe lista, nici prin gand nu mi-a trecut ca doar dupa un an voi ajunge sa o traiesc. Imi amintesc si acum cum am ras de mine cand am scris-o…

IMG_5384

Insa viata a asezat lucrurile mai bine decat puteam eu vreodata sa o fac…Raducu, fratele meu cel mai mic, a ajuns in Brazilia sa studieze timp de un an. Familia la care locuieste m-a invitat in vizita chiar in perioada Carnavalului. O prietena romanca, Marianty, locuieste la Rio de cativa ani si s-a oferit sa ne gazduiasca. Biletul de avion era rezonabil la pret… si tot asa.

Auzisem inca de cand imi faceam planurile pentru Brazilia ca trebuie sa am mare grija de unde cumpar biletele pentru Carnaval, pentru ca se vand foarte multe falsuri. Am luat biletele de la compania Bookers International, de care am fost foarte multumita. Tranzactia am facut-o online, urmand sa ridic biletele din Copacabana cu doua zile inainte de parada. Biletele, pentru mine si Raducu, au costat $530 (1725 Lei) si daca la inceput mi s-au parut foarte scumpe, dupa ce am dansat 9 ore pe ritmuri de samba si am admirat cele mai frumoase costume pe care le-am vazut vreodata, mi s-au parut un deal nemaipomenit de bun. Am avut bilete in sectiunea 7, chiar vis-a-vis de juriu (sectiunea 6), de unde am vazut tot ce-au avut dansatorii mai bun de oferit.

Am ajuns la Rio pe 28 Februarie, dupa ce am petrecut 7 zile frumoase in Statul Sao Paolo. Era o forfota naucitoare prin oras pentru ca era prima zi de Carnaval. Pe tot parcusul celor 4-5 zile, pe langa paradele oficiale, organizate la Sambodrome, se mai organizeaza si petreceri de cartier, numite blocos, la care participa sute sau chiar mii de oameni. Sunt 3000 la numar, iar unele dintre ele sunt foarte faimoase. Circulatia era oprita iar strazile orasului devenisera un ring de dans pentru locuitori si pentru turisti.

Am petrecut doua zile in Rio pana am ajuns la Parada Oficiala, vizitand Statuia lui Iisus si plimbandu-ne pe renumita plaja din Copacabana. Rio este un oras frumos, dar foarte periculos. Se fura foarte mult si de fiecare data cand iesi din casa trebuie sa te gandesti daca te poti lipsi de lucrurile pe care vrei sa le iei cu tine (telefon, camera foto, bani). Noi n-am avut ghinionul asta, insa povestile pe care le-am auzit au fost suficiente pentru a intelege pericolul in care traiesc oamenii de acolo zi de zi.

Dar sa ne intoarcem la Carnaval…

Ne-am pornit spre Sambodrome (locul unde se desfasoara parada) la ora 7 seara pentru a gasi locuri bune si am avut norocul sa stam in primul rand. In cele doua ore de asteptare am cunoscut oameni din intreaga lume, veniti ca si noi sa vada ce trebuie vazut macar odata in viata. Grandoarea si veselia evenimentului este de neimaginat si foarte greu de pus in cuvinte.

IMG_5678

Petrecerea a inceput la 9 si s-a terminat la 6 dimineata. 6, cele mai bune scoli de samba din lume au dansat timp de 9 ore in fata a 70.000 de fani si spectatori. La Rio e foarte la moda sa ai o scoala de samba cu care sa tii, exact asa cum ai o echipa de fotbal. Fiecare scoala de samba si-a prezentat arta, muzica si costumele la care au lucrat timp de un an. O nebunie de culori si de sunete.

Si pentru ca nu-mi gasesc niciodata cuvintele sa exprim cat de frumoase sunt locurile pe care le vad, fac poze multe. De data asta am facut chiar si un filmulet care sper sa redea macar o parte din toata minunatia la care am fost eu martora.

Citatul acesta in vine in gand cand imi aduc aminte de cele 9 ore de veselie:

“You’ve gotta dance like there’s nobody watching,
Love like you’ll never be hurt,
Sing like there’s nobody listening,
And live like it’s heaven on earth.”

William Pukey

 

Hugs,

Diana

 

P.S. Pregateste-ti inima sa danseze de bucurie 🙂

P.P.S. Despre celelalte lucruri pe care le-am facut la Rio scriu intr-un articol viitor.

IMG_5612

IMG_5788 IMG_5784 IMG_5782 IMG_5773 IMG_5769 IMG_5758

IMG_5733 IMG_5735 IMG_5740 IMG_5747 IMG_5750

Comentarii de pe Facebook

comentarii

{ 3 comments… add one }
  • Cosmin March 15, 2014, 11:31 pm

    Frumos. Foarte frumos. O parada deosebita si foarte bine organizata. Felicitari Diana pentru dorinta 21 si mult suucces spre realizarea dorintelor ramase.

    • Diana March 17, 2014, 3:25 pm

      Cosmin, le astept si pe ale tale 🙂

Leave a Comment